Ponedeljak 13.03.2017.
20:13
N1

Skarlet Johanson ismejala Ivanku Tramp

Reuters
Na udaru zbog oca: Ivanka Tramp

Odevena u zlatnu haljinu i sa perikom "a la Ivanka", glumica reklamira parfem pod nazivom "Complicit" (saučesnik) u kojemu najstariju predsednikovu ćerku optužuje za licemerje.

- Ona je lepa, ona je moćna, ona je - saučesnica. Žena koja zna šta želi i zna šta radi. Odana je. Feministkinja, advokatica, junakinja žena, ali... ona je i saučesnica. Parfem za ženu koja bi mogla sve ovo da prekine, ali to ne želi - kaže se u reklami.

Skarlet Johanson kao Ivanka Trmap se u lažnoj reklami ogleda u ogledalu dok popravlja ruž, ali umesto svog odraza vidi Donalda Trampa.

Mnoge američke robne kuće sa svojih polica su povukle odeću, cipele i nakit Ivanke Tramp. Iako je zvanično objašnjenje bilo da je razlog povlačenja to što se roba slabo prodaje, pretpostavlja se da je odluka doneta zbog neslaganja s Trampovom politikom.

Tramp je na svojoj inauguraciji 20. januara poručio "kupuj američko i zapošljavaj američko", kako bi se podstakla domaća ekonomija, ali za to vreme je osam teretnih brodova iz Kine prevozilo robu s brendom Ivanke Trump u Sjedinjene Države.

U SAD su iz Kine stigle najmanje 23 tone cipela, dve tone bluza i najmanje 1.600 novčanika od kravlje kože, koji se proizvode pod imenom Ivanke Trump, pokazuju podaci američke carine.

Američki predsednik, za sve to vreme, optužuje Kinu da nepoštenom trgovinom i valutnim manipulacijama "krade" radna mesta u Americi, a američke kompanije osuđuje zbog seljenja proizvodnje izvan domovine.

2024 © - Vesti online