Ponedeljak 13.03.2017.
19:28
b92.net, Vestionline

RIK raspravlja: Preletačević da sakupi još 10.000 potpisa?

Facebook/BELI - Samo Jako
Uplašio naprednjake: Ljubiša Preletačević Beli

Na sednici koja je počela oko 17.30 predstavnici RIK-a su predložili da se podnosiocu kandidature za otklanjanje nedostataka u dokumentaciji da rok od 48 sati. Kako su naveli, podnoslac kandidature nije dostavio svu potrebnu dokumentaciju, a osporava se validnost potpisa. U toku je rasprava o izloženom predlogu.

Član proširenog sastava RIK-a, predstavnik pokreta Dosta je bilo, Ivan Ninić objavio je na Tviteru zaključak RIK-a uz komentar da će Preletačević morati da ponovo da sakupi 10.000 potpisa.

Rasprava traje već sat vremena, a sednici ne prisustvuju članovi RIK-a iz redova SNS.

Lider Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović naveo je na Tviteru da mu nisu dozvolili da prisustvuje sednici Republičke izborne komisije.

RIK do 22 sata mora da saopšti da li je kandidatura Preletačevića prihvaćena ili je potrebno da otkloni nedostatke u dokumentaciji. Za otklanjanje nedostataka u dokumentaciji je predviđen rok od 48 sati.

Član izborne komisije Miloš Pavlović je na Tviteru saopštio da Preletačeviću nedostaju potpisi za kandidaturu za predsednika.

Ljubiša Beli Preletačević se putem Fejsbuka oglasio ranije i poručio: "Molim vas da budemo mirni svi! Nikake demonstracije, nasilje, paljenje i ostalo. Oni to hoće da mi uradimo, a to i opoziciji ide u korist da bi se opet neko ovajdio sa strane. Sve ćemo rešiti mangupski, fino, kulturno, a pobedićemo! Samo jako!"

2024 © - Vesti online