Ponedeljak 13.03.2017.
18:14
Vestionline, Informer

Bertomeu ne da Zvezdi licencu

A. Čukić
Razočarao navijače Crvene zvezde - Đorde Bertomeu

Prvi čovek ovog takmičćenja Đordi Bertomeu u izjavi za Informer tvrdi da ne postoji plan da bilo koji klub iz ABA ige u dogledno vreme dobije višegodišnju “ulaznicu” za to takmičenje.

- U nekom kraćem roku nemamo u planu da bilo koji klub iz ABA lige dobije dugogodišnji ugovor, pa ni Crvena zvezda. Promenom formata i skraćivanjem na 16 klubova nismo u mogućnosti da nekome damo ugovor, jer ne želimo da ukinemo licencu ABA ligi.

Katalonac tvrdi da nije u planu ni proširenje takmičenja, tj. format se neće menjati, ali se razmišlja o tome.

- Nismo se nikada plašili promena, posebno kada su one pozitivne za takmičenje. Međutim, zasad nemamo u planu da opet menjamo format, ali razmišljamo o mogućnostima povećanja broja timova, naravno uz mogućnost organizacije kalendara takmičenja.

Kada je u pitanju Partizan, bez obzira na to dšto su crno-beli u poslednji čas odlučili da umesto u Evrokupu igraju FIBA Ligu šampiona, to neće biti prepreka da ukoliko tim izbori plasman kroz ABA ligu i učestvuju u takmičenjimaE koje organizuje ECA.

- Partizan se i prošle godine kvalifikovao za Evrokup, pa je onda odlučio da igra FIBA Ligu šampiona. Nadam se da je to bila dobra odluka za njih. Na kraju sezone razgovaraćemo sa predstavnicima ABA lige u vezi sa timovima koji su izborili prolaz u Evroligu i Evrokup i poštovaćemo dogovor koji postoji sa njima. Na osnovu toga, nadamo se da će svi klubovi moći slobodno da odluče koje takmičenje žele da igraju.

A dogovor je da iz ABA lige šampion ide u Evroligu, a još tri kluba po plasmanu u Evrokup. To bi ujedno značilo da ukoliko se dogovor ispoštuje u takmičenjuma pod okriljem ECA igrali bi Crvena zvezda, Cedevita, Partizan i Budućnost.

2024 © - Vesti online