Ponedeljak 13.03.2017.
18:01
B. Simonović - Vesti

Rafal u Šaranovića

N. Đurović
Policija vrši uviđaj (Foto: Arhiva)

Ovaj put žrtva je bio Danilovgrađanin Slobodan Šaranović (79) koji je osumnjičen da je 2013. organizovao likvidaciju Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića, vođe zemunskog klana.

Na Šaranovića su ispred njegove kuće napadači iz automobila u pokretu ispalili najmanje 15 metaka u momentu kad se Šaranović vraćao iz grada.

Kad je čula pucnje, Šaranovićeva supruga istrčala je iz stana, ali njenom mužu nije bilo pomoći budući da je već ležao mrtav na pločniku.

Nadzorne kamere su, kako se saznaje, snimile napadače, a policija je posle ubistva blokirala ceo kvart u potrazi za ubicama.

Slobodan Šaranović je 8. decembra prošle godine, posle skoro tri godine provedene u pritvoru, pušten iz Spuža gde se nalazio zbog sumnje da je sa Danilovgrađaninom Ratkom Koljenšićem organizovao ubistvo Nikole Bojovića u centru Beograda 29. aprila 2013.

Od trenutka hapšenja Šaranović je negirao krivicu, a nedavno je, tokom jednog od ročišta, rekao da će se, ako ikada bude u mogućnosti, "odužiti" svima koji su mu smestili da odgovara pred sudom.

U optužnici protiv Šaranovića navodi se da su on, ali i šestorica saučesnika, planirali da ubiju i Vladimira Jovanovića i Filipa Koraća za koje su verovali da su pripadnici Bojovićevog klana kojeg su smatrali odgovornom za ubistvo Slobodanovog brata Branislava Šaranovića u Beogradu 2009. godine.

Istraga o ubistvu Nikole Bojovića vodi se i u Srbiji i u Crnoj Gori, a Šaranović je glavnoosumnjičeni u oba slučaja.

Podgorički mediji podsećaju da je krajem decembra 2016. Slobodan Šaranović tužilaštvu i policiji prijavio da je njemu nepoznati mladić planirao da ga ubije, ali da je u poslednjem momentu odustao od te namere.

On je inspektorima budvanske policije ispričao da mu je na ulici prišao mladić i uperio pištolj u njega.

Šaranović je tvrdio da mu je mladić rekao da ima zadatak da ga ubije, ali da je odustao od toga.

Potom mu je predao pištolj i mobilni telefon, što je Šaranović predao policajcima.

Iz budvanske policije, Šaranović je upućen u Više tužilaštvo u Podgorici, gde je saslušan u prisustvu advokata i nadležnog tužioca.

Tokom ispitivanja tvrdio je da mladića koji mu je prišao ne poznaje, ali da zna ko ga je poslao.

On, međutim, nije želeo da otkrije tužiocu ko ga je poslao, saopštivši da će to rešiti sam.

Optužnica u Beogradu

U julu 2016. godine tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu podiglo je optužnicu protiv sedam ljudi zbog sumnje da su 29. aprila 2013. u Beogradu organizovali i likvidirali Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, a potom 2. jula iste godine u Budvi ubili Miloša Vidakovića iz Pančeva.

Optužnicom su obuhvaćeni Slobodan Šaranović, Miloš Delibašić, Miloš Vojinović, Slaviša Novaković, Ratko Koljenšić, Saša Cvetanović i Goran Bojanić. Šaranović, Koljenšić i Cvetanović optuženi su za učešće u ubistvu Nikole Bojovića, dok se likvidacija Miloša Vidakovića na teret stavlja Šaranoviću, Delibašiću, Vojinoviću i Novakoviću.

Nikola Bojović ubijen je u klasičnoj sačekuši 29. aprila 2013. u centru Beograda u momentu kada je krenuo u pekaru. Napadač je u njega ispalio 15 hitaca, a kao ubica je označen je Saša Cvetanović zvani Pitubl.

Ovo ubistvo je, prema optužnici, plaćeno ukupno 60.000 evra, koliko su na ravne časti podelili Cvetanović i njegov saučesnik Ratko Koljenšić.

Cvetanović je tokom istrage, kako su pisali mediji, negirao umešanost u zločin, ali je optuženi Miloš Vojinović sve priznao i otkrio ulogu ostalih.

Motiv za ubistvo Nikole Bojovića bio je osveta Slobodana Šaranovića Nikolinom bratu Luki Bojoviću kojeg je Slobodan sumnjičio za svog ubistvo Branislava 2009. godine u Beogradu.

Interesantno je da je brzo posle ubistva brata Slobodan Šaranoviću izlog svoje menjačnice u Beogradu postavio plakat sa slikom svog ubijenog brata Branislava i porukom da će sa milion evra nagraditi svakog ko mu pomogne da otkrije nalogodavce ubistva.

2024 © - Vesti online