Nedelja 12.03.2017.
22:39
sputniknews.com, Vestionline

Sve više terorista s Kosova u redovima Islamske države

Reuters
Zapadnjačke "demokratije" decenijama žmure na teroristička delovanja Albanaca s Kosova - to polako postaje sve veći problem, s kojim prijatelji Aleksandra Vučića iz SAD i EU i dalje ne žele da se bakću

Prema zvaničnim podacima kosovskih bezbednosnih struktura, 316 Albanaca i islamista sa Kosova regrutovano je u redove takozvane Islamske države, uz još 140 lica koja su ratovala u Iraku i Siriji.

Muftija samoproglašenog Kosova Naim Trnava rekao je da je Islamska zajednica Kosova čvrsto opredeljena da stvori uslove pune sigurnosti i mira na Kosovu, ali da su zabrinjavajući podaci o "izmanipulisanim vernicima" koji su zbog neznanja otišli u navedene zemlje.

- Svedoci smo u poslednjih nekoliko godina da se religija zloupotrebljava za različite interese i da ljudi koji su izmanipulisani izazivaju sukobe i užasne zločine širom sveta - naveo je Trnava.

On je dodao da građani samoproglašenog Kosova muslimanske veroispovesti "nisu ostali imuni" na ekstremističku ideologiju. Trnava vidi razlog "zavođenja" u povećanom broju lažnih propovednika vere, neobaveštenosti, siromaštvu i manipulisanosti.

2023 © - Vesti online