Nedelja 12.03.2017.
19:17
Tanjug, Vestionline

Peskov: SAD je najmoćnija na svetu, zašto se ponižava?

Reuters
Nikome u Rusiji nije jasno američko samoponižavanje: Dmitrij Peskov

- Mi bismo svakako očekivali da naši kontakti budu češći, dublji, kako bi seli i onda međusobno razgovarali jer smo imali prilično značajnu pauzu u našim bilateralnim odnosima - rekao je Peskov za Si-En-En, dodavši da je za zemlje poput Rusije i SAD "neoprostivo" nepostojanje dijaloga.

Na pitanje da li su Rusi bili u dosluhu sa Trampovim saradnicima prošle godine, on je rekao da je odgovor "jednostavan" i da je negativan, preneo je Politiko u evropskom izdanju.

- Činjenica da se Rusija demonizuje u tom smislu veoma je čudna za nas. I nama je zaista žao zbog toga, jer nas cela situacija udaljava od perspektive dovođenja naših odnosa u bolje stanje - rekao je Peskov.

Peskov je naglasio da Putinova Vlada nema nameru da se meša u nacionalne poslove druge zemlje i ocenio da je ponižavajuće što je Kremlj, kako je rekao, iznenada postao noćna mora za SAD.

- Mi iskreno ne možemo da razumemo zašto su američki narod i američki političari započeli proces sopstvenog ponižavanja. Vi se ponižavate govoreći da druga zemlja može da interveniše u vaš izborni proces - rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je poručio da bi bilo "jednostavno nemoguće" za Kremlj da olako utiče na izbore "najmoćnije zemlje na svetu".

2024 © - Vesti online