Ponedeljak 28.06.2010.
23:05
Tanjug

Uhapšen osumnjičeni za napad u Bugojnu

 U jučerašnjem napadu na policijsku stanicu u Bugojnu, jedan policajac je poginuo, a više njih je povređeno
 

Grubešić je za agenciju Fena dodao da je istraga o ovom slučaju u toku i da lista uhapšenih i osumnjičenih još nije zaključena.


Uhapšeni Palislamović sumnjiči se da je bio jedan od saradnika Harisa Čauševića zvanog Oks, koji je priznao da je aktivirao eksplozivnu napravu postavljenu uz zgradu Policijske stanice u Bugojnu.


Eksplozivna naprava aktivirana je pored zgrade Policijske stanice Bugojno, u kojoj je poginuo 41-godišnji policajac Tarik Ljubaškić, a 26-godišnja policajka Edina Hindić teško ranjena i njeno stanje je izuzetno teško.


Čaušević je od ranije poznat organima gonjenja zbog vršenja krivičnih dela. On je pre četiri godine u jednoj bugojanskoj džamiji verbalno napao tadašnjeg člana Predsedništva BiH Sulejmana Tihića.


Kako je ranije danas saopšteno, Čaušević je uhapšen sa još trojicom saradnika, a svi privedeni pripadaju radikalnom vehabijskom pokretu. Na teritoriji opštine Bugojno sutra će, na dan sahrane stradalog policajca, biti dan žalosti.


Direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić izjavio je da je juče u Travniku privedena i jedna osoba koja je elektronskom poštom policiju upozorila da grupa koja je organizovala napad u Bugojnu planira da nastavi terorističke aktivnosti u Donjem Vakufu.


Osim Čauševića i Palislamovića uhapšeni su i Nermin Avdibašić i Adnan Haračić koji se dovode u vezu s bombaškim napadom, a priveden je i Džemal Tojagić, prenose bosanski mediji.

2024 © - Vesti online