Ponedeljak 28.06.2010.
18:03
Vestionline

Košarkaši počeli pripreme za SP

"Namera nam je da pripremimo tim da veliki rezultat ne bude opterećenje za igrače, već da igru podignemo na znatno viši nivo. Naša najosetljivija i najbolnija tačka je šuterska pozicija. Nemamo dovoljno šutera, ono po čemu su naši igrači godinama bili prepoznatljivi", izjavio je Ivković i dodao da stručni štab naše zemlje pokušava da među najmlađim kategorijama pionira, podigne kvalitet igrača, da bi se dostigao očekivani nivo.

Selektor Srbije je istakao da očekuje da se reprezentacija kompletira do 5. jula. Na početku priprema pojavilo se devet igrača, među kojima je i Kosta Perović, koji se, iako pod terapijom lekovima zbog povrede, pridružio reprezentaciji.

"U prvom delu priprema radićemo na individualnoj tehnici i taktici, i sa ovom grupom ćemo da obavimo testiranje", rekao je Ivković.

Reprezentacija 11. jula odlazi na bazični deo priprema u italijanski Folgari, koje će trajati do 24. jula. Naša selekcija će se od 26. jula do 5. avgusta pripremati u Kovilovu. Srbija će potom odigrati trening utakmicu sa Turskom od 9. do 11. avgusta i Kinom 22. i 23. avgusta.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi A sa selekcijama Argentine, Australije, Nemačke, Angole i Jordana.

Prvi spisak košarkaške reprezentacije Srbije za SP 2010:
Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bojan Popović, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Uroš Tripković, Dragan Milosavljević, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Mladen Jeremić, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Zoran Erceg, Ivan Radenović, Luka Bogdanović, Nenad Krstić, Kosta Perović, Darko Miličić, Miroslav Raduljica i Boban Marjanović.

 
2024 © - Vesti online