Subota 11.03.2017.
12:32
Vestionline

Vučić nema partnera u Sarajevu, Izetbegoviću je cilj satanizacija Srbije i Srpske

A. Čukić
Uprkos Vučićevom gostoprimstvu kada se Bakir šetao Beogradom, Sarajevo ide đonom na Srbe

- Obično se sa sentimentom govori o BiH u Beogradu. Više BiH ima u Beogradu, nego na Baščaršiji u Sarajevu. Više je u Beogradu želje da se oživi ta mitska, kultna, ta virtuelna BiH  - rekao je Galijašević za TV "Pink".

On je ocenio da društvena scena u Sarajevu nema alternativu koja bi bila racionalna i koja bi Vučićeve pozive shvatila kao dobronamernu ponudu jedne države i naroda, koji je pet puta brojniji i koji može samo pomoći i biti dobar partner u izgradnji BiH i regionalnih odnosa.

- Vučić je platio skupu cenu svojih namera. On je poslednji političar koji želi saradnju između ova dva naroda - rekao je Galijašević i dodao da Srbija u kontinuitetu dve decenije poziva Bošnjake na saradnju, razumevanje i toleranciju.

Galijašević smatra da se mora uspostaviti saradnja između Banjaluke i Sarajeva i da lider SDA Bakir Izetbegović ne može "svaku noć razmišljati šta sutra da uradi protiv Republike Srpske, Srba ili Srbije".

On je ocenio da Izetbegović "kriminalne radnje svoje SDA" prikriva poigravanjem sa emocijama Bošnjaka.

Galijašević smatra da ciljevi Izetbegovića, ali i svih političkih stranaka i nevladinog sektora u Sarajevu u vezi sa pokretanjem bošnjačke revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije, predstavljaju "satanizaciju" Srbije i Republike Srpske.

2024 © - Vesti online