Subota 11.03.2017.
12:32
Vestionline, KK Crvena zvezda

Čović ima važnu poruku za navijače Crvene zvezda

kkcrvenazvezda.rs
Čović pričao o očekivanjima i realnosti

Pred duele protiv Budućnosti, Armanija, Olimpijakosa, a pred izuzetno zahtevan i važan period koji očekuje crveno-bele oglasio se i prvi čovek kluba Nebojša Čović:

- Pred nama je izuzetno važan period sa utakmicama u regionalnoj ligi na prvom mestu. To takmičenje smo označili kao naš najveći prioritet. Takmičenje u Evroligi, predstavlja nadogradnju, ali bez bilo ikakvog opterećenja. Dobro smo za sada odradili ovaj deo posla, a sada slede najvažniji mečevi. Zato apelujem na naše navijače da nam pruže podršku na predstojećim utakmicama Evrolige, a naročito na polufinalnim utakmicama ABA lige. Važno je da podsetim, koliko je bilo teško protiv Cedevite u Beogradu u prvoj utakmici polufinala ABA lige prošle sezone. Zato je važno da dobijemo veliku podršku na svim predstojećim utakmicama ABA lige i Evrolige - kazao je Čović.

U Evroligi, crveno-beli i dalje, nakon poraza u Madridu, slove za najveće iznenađenje tog takmičenja. Ipak, do plej ofa je dug i vrlo neizvestan put:

- Delimično mogu da razumem zašto je napravljena euforija oko nastupa našeg tima u Evroligi. Ali, moram da zamolim sve koji žele dobro našem klubu... da tu euforiju izostave, jer nam neće doneti ništa dobro! Prevelika su očekivanja, a budžet i okviri u kojima radimo su premali! Zato molim sve da nam pružaju bezrezervnu podršku, da budu uz tim sada kada je važno, i da priče o eventualnim pozicijama, nekakvim protivnicima, plej ofu, i čak fajnal foru Evrolige ostave po strani! Pokazali smo po ko zna koji put da znamo šta radimo, potrebna nam je samo iskrena podrška u svakom smislu. Naša strategija je već poznata "korak po korak, sigurno ka zacrtanom cilju i to polako, realnom brzinom, jer sve što je prebrzo i euforično, na kraju ispadne kuso i loše - rekao je predsednik KK  Crvena zvezda mts Nebojša Čović.

Ekipa Crvene zvezde se iz Madrida vratila u subotu u prepodnevnim časovima, već u ponedeljak igra se meč poslednjeg 26.kola regularnog dela ABA lige protiv Budućnosti, tim već u sredu putuje u Milano gde ga očekuje meč protiv Armanija, a već sledećeg vikenda počinje plej of ABA lige, gde će Crvena zvezda mts imati prednost domaćeg terena.
 

2024 © - Vesti online