Subota 11.03.2017.
11:39
Vestionline

"Kosovo je nezavisno, Milošević ga je izgubio"

wikipedia.org/The Central Intelligence Agency
Slobodan Milošević i Bil Klinton

- Štiteći dela i tekovine Slobodana Miloševića, nismo spremni da priznamo notorne istine. Da - Kosovo je nezavisno od Srbije, da - ono je izgubljeno ratom, da - taj rat je vodio režim Slobodana Miloševića, da - taj režim nas je izložio NATO bombardovanju - rekao je Čanak.

On je dodao da je činjenica da prema Kosovu postoje granični prelazi, da građani Srbije ne mogu da odu na Kosovo bez pasoša, kao i da granicu sa Kosovom obezbeđuju između ostalog i međunarodne snage, što znači da međunarodna zajednica garantuje te granice.

Prema njegovim rečima, nezavisnost Kosova znači da se sa nekim na Kosovu mora ne samo razgovarati nego se s njima i dogovoriti. Čanak je rekao i da priča o vojnoj neutralnosti Srbije ne znači ništa, već je za Srbiju i ekonomski, i politički, i vojno, i na svaki drugi način bolje da bude okrenuta Zapadu nego Istoku, NATO-u, a ne Rusiji.

On je dodao da je Naftna industrija Srbije (NIS) prodata ruskim partnerima "daleko ispod cene", pod izgovorom da će Rusija pomoći da Kosovo ne postane nezavisno i da će biti izgrađen Južni tok.

- Kosovo je nazavisno, nema Južnog toga, dakle vratite nam NIS i idite kući - poručio je Čanak.

2024 © - Vesti online