Petak 10.03.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti

Pobeđujem u prvom krugu

 

A. Čukić
Kandidat za predsednika Srbije: Ljubiša Preletačević Beli

- Tokom dva dana imali smo jednog notara jer im je očito naređeno da se prave ludi i da ne rade svoj posao. Zato smo morali da idemo od vrata do vrata i da ih molimo da nam overavaju potpise - otkriva Luka Maksimović, alias Preletačević.

Koliko ste potpisa skupili?

- Negde oko 4.000 i ne posustajemo dok ne stignemo do neophodnih 10.000. Podržavaju nas građani u Beogradu, Novom Sadu, ali i širom zemlje, u Čačku, Loznici, Požarevcu. Apelujemo i dalje da bismo do poslednjeg roka, nedelje u ponoć, predali moju kandidaturu. Siguran sam da ćemo i pored tih pritisaka vlasti uspeti.

Čije glasove očekujete?

- Uveren sam da ćemo podići one koji godinama ne izlaze na birališta i da je Beli pravi izbor za te bele listiće. Apstinencija je u Srbiji ogromna, pa kada te ljude izvedemo na birališta, podižemo izlaznost i ja pobeđujem Aleksandra Vučića u prvom krugu.

Šta bi bio prvi predsednički potez?

- Prvo bih se iselio iz vile za predsednika na Dedinju i dao studentima da se tu usele, a ja bih sa prvom damom otišao u neki stan. Samo jako i bez sikiracije, sirotinja uzvraća udarac.

Prihvatate li podršku drugih stranaka?

- Ogradio sam se od svih partija. Nas niko ne plaća, deca smo iz malog grada, zdravog i čistog razuma koja će nešto u ovoj zemlji promeniti. Nemamo stranačku infrastrukturu, ali ako budemo uspeli na predstojećim izborima, biće nam baš to još slađe.

A ako neko drugi uđe u drugi krug?

- Daćemo podršku opozicionom kandidatu.

Niko ne kuka

Na šta se žale građani koje srećete?
- Srećemo ih puno, ali nam se ne žale, već podržavaju. Neki hoće da se uključe i pomognu, drugi pitaju kakva pomoć nam treba da bi je obezbedili, a mnogi od njih uplaćuju donacije.

2024 © - Vesti online