Četvrtak 09.03.2017.
13:15
Vestionline, mozzartsport.com

Muslin pozvao Đurđevića i Gaćinovića

partizan.rs
Zaslužio poziv: Uroš Đurđević

Na Gruziju sa starim snagama, ali i osveženjima iz redova zlatnih generacija. Fudbalska reprezentacija Srbije u Tbilisiju 24.marta igra jednu od najvažnijih utakmicama u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018.godine. Posle odličnog starta Orlovi će na istoka kontienta imati šansu da potvrde da su kadri za prvo mesto.

Najvažnija vest vezana je za odabir napadača: šansu da dobituje za A selekciju dobiće i najbolji napadač Superlige Uroš Đurđević. Reklo bi se više nego zasluženo. Centarfor Partizana nosi Parni Valjak u šampionskoj trci, ove sezone je postigao 12 golova, a istekao se i u nedavnom večitom derbiju... Nije zanemarljiva činjenica da je član zlatnih Litvanaca demonstrirao klasu i u mladoj selekciji Srbije.

Šansu da debituje dobiće Mijat Gaćinović, koji je na spisak „uleteo“ umesto suspendovanog Kataija... Dilema je bila na poziciji štopera pošto u Tbilisiju nećemo moći da računamo na Matiju Nastasića. Izbor je pao na Uroša Spajića iz Anderlehta. On je dobio prednost u odnosu na Uroša Vitasa.

Na spisku Slavoljuba Muslina su:

Golmani: Vladimir Stojković (Notingem Forest), Predrag Rajković (Makabi, Tel Aviv), Aleksandar Jovanović (Arhus); Defanzivci: Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Konja), Stefan Miotrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Ivan Obradović (Anderleht), Antonio Rukavina (Viljareal), Uroš Spajić (Anderleht); Vezisti: Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Radoja (Selta), Nemanja Matić (Čelsi), Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Mijat Gaćinović (Ajntraht); Napadači: Lazar Marković (Hal), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Uroš Đurđević (Partizan).

2024 © - Vesti online