Četvrtak 09.03.2017.
10:41
Vestionline, B92.net

Vikiliks otkrio tajne CIA: Koristili su i "Putina"

pixabay.com
Za tajno slušanje CIA je koristila 5 lokacija 

Kako je navedeno u novoj seriji podataka koje je CIA smatrala strogo čuvanom tajnom, američki obaveštajci su koristili "pet lokacija za tajno slušanje".

Oni su sve te lokacije nazivali "Džepni Putin" (Pocket Putin) i koristili su ih za prisluškivanje računara i telefona, u koje su prethodno ubacivani "zloćudni softveri".


Lokacije za prisluškivanje su bile postavljene na serveru CIA, a ekipa ljudi koja je operisala njima je zaposlena u Operativnom odeljku za podršku, koji postoji kao posrednik između operativnog osoblja CIA i osoblja za tehničku podršku CIA. 

Sve to je funkcionisalo tako što agenti CIA izdaju zahteve posle čega dolazi do hakerskih napada, preko niza lokacija, uključujući i "Džepnog Putina". 

Vikiliks nije objavio gde su korišćene lokacije za prisluškivanje sa imenom ruskog predsednika, kao ni šta su prikupljale, ali se ističe da je svrha bila "nadgledanje i komunikacija sa zloćudnim softverima koji su napadali računare i drugu opremu". 

Navodno je Operativni odeljak za podršku svoje projekte nazivao "najcrnjim Trojancima i alatima za prikupljanje podataka".

2024 © - Vesti online