Sreda 08.03.2017.
21:51
Informer

Putin žestoko: Crna Gora je krimi država koja na silu gura narod u NATO

Reuters
Teške optužbe na račun crnogorskog režima: Vladimi Putin

U neobično oštrom i konkretnom saopštenju Putinove partije "Jedinstvena Rusija" koje je potpisao Sergej Železnjak kaže se da je u Podgorici već dugo na vlasti kriminalna grupacija koja pokušava da zavadi i podeli narod ne bi li tako produžila svoju vlast.

Režim zavisan od kriminala

Železnjak, inače Putinov najbliži stranački saradnik, upozorava da podgorički režim na silu uvodi Crnu Goru u NATO pakt samo da bi sačuvao lične privilegije stečene mafijaškim poslovima!

"Crna Gora je država koju godinama izjeda vlast zavisna od narko-trafikinga, kriminala i korupcije... Danas ne samo u Moskvi nego i na Zapadu počinju da shvataju da uporna deklarativnost crnogorske vlasti ka ulasku u NATO nema za cilj zaklanjanje iza stranih štitova zbog svog naroda već samo zbog očuvanja lične vlasti" navodi se u Putinovoj poruci i naglašava da sud crnogorskog naroda jedini može biti merodavan:

"Svoj put mora da bira, bez represije i intriga, sam crnogorski narod, a ne vlast pod uticajem "jastreba" iz američkog parlamenta i narko-bosova. O svemu bi trebalo da se izjasni narod na poštenom referendumu. Samo to može da očuva mir, stabilnost i napredak Crne Gore, Balkana i cele Evrope", stoji u poruci.

U Putinovoj poruci dalje se kaže da su crnogorske vlasti podelile nekada jedinstven srpski narod na građane prvog i drugog reda, pre svega na osnovu njihove partijske pripadnosti i spremnosti da se odreknu svoje tradicije i etničke pripadnosti.

Putinov najbliži saradnik Sergej Železnjak ističe i da je režim u Podgorici, uz pomoć mentora iz SAD i drugih zapadnih zemalja, inscenirao navodni pokušaj državnog udara tokom poslednjih parlamentarnih izbora.

- Cilj je bio da crnogorska vlast ovu antirusku kampanju, punu izmišljenih informacija, "proda" američkom Senatu, koji bi potom ratifikovao protokol o ulasku Crne Gore u NATO. Igrajući na tu antirusku kartu pred američkim establišmentom, crnogorska vlast krije istinu od većine svojih građana - objašnjava Železnjak.

- U cilju produžavanja unutrašnjeg konflikta, koji je neophodan vladajućem klanu da bi ostao na vlasti, na delu je revizija istorijskih i kulturnih tradicija. Usred nacije, koja je vekovima bila jedinstvena, stvaraju se podele po pitanju jezika, kulture i obrazovanja. Zbog nastupa protiv takvog opasnog etnopolitičkog inženjeringa, duhovni lideri SPC, politički i društveni radnici podvrgnuti su lažnim optužbama i strašnim progonima... - navodi Sergej Železnjak.

I dok niko od predstavnika crnogorskog režima nije juče hteo da komentariše ovu Putinovu poruku, jedan od vođa crnogorskog Demokratskog fronta Andrija Mandić za Informer kaže da opozicija u ovoj zemlji godinama unazad upozorava na iste probleme.

Zakasnela rekacija

- Odavno nije tajna da je Đukanović šef kriminalne organizacije u kojoj su i ljudi iz Srbije i da su oni zajahali Crnu Goru i opljačkali crnogorski narod. Švercom cigara, oružja i droge stekli su milijarde evra. Pričom o NATO paktu oni sada pokušavaju da spasu vlastiti biznis i silni novac koji su ilegalno zaradili. Najgore je što milioni tih prljavih evra završavaju u džepovima korumpirane briselske i vašingtonske administracije koja ih onda predstavlja kao demokrate... - zaključuje Mandić.

Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative smatra da je reakcija Rusije zakasnela.

- Očigledno se Rusija preračunala. Trebalo je da reaguju pre pet godina ili barem pre dve, tri godine. Sada je jako teško skrenuti Crnu Goru sa puta kojim je krenula - ističe Proroković.

2024 © - Vesti online