Ponedeljak 28.06.2010.
14:58
Vestionline, Sportske.net

Nemci: Sad smo kvit!

Najupečatljivi naslov je doneo Zidojče Cajtiung, "Vembli se sada zove Blomfontejn", uz pohvalu igračima koje naziva herojima. Većina izveštaja su u tom tonu, Bild se zahvaljuje "fudbalskim Bogovima", a Welt kaže "su računi namireni".

"Od Vemblija i onog poraza od 5:1 u kvalifikacijama, nismo mirno spavali, sada je došao red da slavimo. Ovo je zaista velika pobeda, a Englezima ćemo ostaviti njihovu verziju istorije, 'šta bi bilo kad bi bilo", aludiraju mediji na nepriznat gol Lamparda.

Naravno u skladu sa nemačkim poimanjem istine, listovi kao "Frankurter Algemajner Cajtung" pišu da bi se utakmica drugačija odvijala da je Larionda video ono što i svi na stadionu, ali da svejedno, Nemačka ima pravo da misli da je bolja.

"Naš mladi tim je imao prvi ispit zrelosti na Mondijalu. Položili smo ga sa desetkom", dodaje ovaj dnevnik.

Prvi među jednakima je Tomas Miler.

"Igrao je dostojno svog prezimena, srušio Engleze, podsetimo da je izbacio Luku Tonija i Miroslava Klosea iz tima ove godine. Momak je pravi eliminator, sada je poslao Engleze kući", napisao je "Velt".

Miler je skroman.

"Imali smo i sreće i ovo je pobeda tima, nema mesta pojedinačnim pohvalama. Idemo dalje, nismo došli u Južnu Afriku da se radujemo četvrtfinalu", kaže ovaj sjajni napadač. 

2024 © - Vesti online