Sreda 08.03.2017.
12:34
Vestionline

Kup Libertadores: Šapekoense živi i pobeđuje!

Reuters
Novi početak: Fudbaleri Šapekoensea

Šapekoense je u prvoj međunarodnoj utakmici, posle nesreće u kojoj su nastradali fudbaleri i uprava kluba, a preživela samo tri igrača, gostovao ekipi Zulije u Venecueli. Obnovljen tim sa trenerom Vagnerom Mansinijem na klupi slavio je protiv Venecuelanaca rezultatom 2:1, te je stigao do tri boda u prvom kolu Grupe 7 Kopa Libertadores. Golove za Šapeko su postigli Reinaldo u 33. i Luiz Antonio u 69, dok je za Zuliju strelac bio Huan Arango u 78. minutu. 

- Posle svega što se dogodilo mi moramo da nastavimo kao klub. Mislim da bi naši nastradali drugovi to želeli - rekao je napadač Šapekoensea Tulio De Melo pred put u Venecuelu, koji je do Marakaiba vodio neizbežnim avionom uz nekoliko presedanja. 

Avionska nesreća u kojoj je poginula 71 osoba se dogodila 28. novembra na putu za Medeljin u Kolumbiji. Fudbaleri Šapekoensea su putovali na finale Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, koji nikada nije odigran. Na incijativu kolumbijskog kluba Brazilci su proglašeni za pobednike ovo takmičenja, drugog po snazi u Južnoj Americi. 

2024 © - Vesti online