Sreda 08.03.2017.
18:01
D. N. Petrović - Vesti

Istina važnija Srbima nego Bošnjacima

youtube.com/Bošnjaci Media
Reis sa sunarodnicima u Sandžaku

- Podržavam ideju pomirenja i dijaloga koju je pokrenuo bivši muftija, a sada narodni poslanik Muamer Zukorlić. Pozivam i ostale bošnjačke političare i sve Bošnjake da ga slede. Političari treba da razumeju da su srpski i bošnjački narod prošli kroz teške istorijske trenutke. Svesni smo naše bošnjačke prošlosti i njene težine, rana koje nosimo i genocida koji je učinjen, ali, kao malo koji narod u svetu, spremni smo da iskoračimo u budućnost i da sa drugima iz lepše budućnosti zajednički pogledamo na prošlost - rekao je u Novom Pazaru reis iz BiH Husein Kavazović, koji je prisustvovao otvaranju nove zgrade Fakulteta za islamske studije.

- Smatramo da je istina o nama, o našim žrtvama i o genocidu u Srebrenici važnija danas Srbima nego nama Bošnjacima. Samo istina može osloboditi ljude. Samo istina i pokajanje oslobađaju dušu od greške koju su neki počinili u ime kolektiva. Kajanje je temelj vere. Svesni smo da genocid nije počinio srpski narod, svesni smo jer smo živeli i živimo sa srpskim narodom, ali vekovima se, s vremena na vreme, pojavi jedno tuce zločinaca koji u ime tog naroda počine teške zločine, a onda sve to svale na srpski narod, mi insistiranjem na istini želimo osloboditi srpski narod i pomoći mu da zajedno sa nama zakorači u drugačiju budućnost - naglasio je Kavazović.

Dve domovine

Bošnjaci žive u dve države i imaju dve domovine. Tražimo da Bošnjaci poštuju zakone države u kojoj žive, ali isto tako tražimo i od Srbije i od Bosne da poštuju prava Bošnjaka, poručio je Kavazović.

2024 © - Vesti online