Sreda 08.03.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti

Vučiću je nasilje sitnica

Tanjug
Nervoza: Premijeru ne smeta bezakonje

- Ništa nisam učinio kada je reč o rušenju, ali bih lično seo u bager i usred bela dana srušio te udžerice, da mi je to neko tražio - izjavio je premijer i kandidat za šefa države u intervjuu za TV Pink, ocenivši da je način na koji je izvedeno rušenje loš i za to ljudi treba da odgovaraju.

Za njega je to, kaže, "sitnica" na kojoj će nastaviti da insistira lažna elita, jer ih ne interesuje 55 fabrika koje je otvorio, a "nijednu zatvorio".

- Te laži nastaju jer ih ne zanimaju stvarni problemi građana, već nameću ono što su izmislili. Zato insistiraju i na slučaju Savamala - kaže Vučić.

Mada se u javnosti čulo da je čuvar u Savamali, svedok noćnog rušenja bagerima, bio vezan i da mu je oduzet mobilni telefon, da bi posle 15-ak dana preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima, predsednik Vlade tvrdi da je 11 svedoka reklo da niko nije vezivan.

- Novinari su me 50 puta pitali za Savamalu, ali niko da li će u Srbiji biti pucnjave i ubijanja kao u Makedoniji. To običan narod pita jer ih to zanima, a lažnoj eliti je važnije šta su zamislili, a zamislili su da Savamala bude važnija od ubijanja dece. Važnije su im tri srušene protivpravne udžerice - smatra on.

U javnosti se velika prašina podigla pošto je pop pevač Vlado Georgiev rekao da mu je otkazan koncert u Smederevu zbog podrške Vučićevom protivkandidatu Saši Jankoviću.

Georgiev je otpevao nekoliko pesama na gradskom trgu pred 4.500 građana, a premijer negira da je otkazao koncert.

- Nije niko otkazao, nego je bilo pitanje da li će ići u Dom kulture, pa su ga pitali hoće li platiti unapred ili procentom od karata, a karte mu ne idu najbolje. Onda smo, kao, zabranili da se to održi u sali, a pustili na trgu. Što smo mi mudra i pametna vlast, pa radimo protiv sebe - rekao je Vučić i taj slučaj okarakterisao kao jedan u nizu iz kojeg se može videti "metodologija laži" .

Ponovio je i da ukoliko izgubi predsedničke izbore neće biti ni premijer.

- Veoma važno demokratsko pravilo jeste da onaj ko izgubi izbore, iste večeri prizna poraz. To sam uradio na izborima za gradonačelnika kada je razlika bila 0,5 odsto. Ne sutradan, niti nekoliko dana kasnije, niti sam zvao ambasadore stranih zemalja, već sam to uradio isto veče, kada sam čestitao pokojnom gradonačelniku Nenadu Bogdanoviću. To je bilo 2004. - podsetio je Vučić.

To je, kako je rekao, džentlmensko ponašanje i ne dolazi u obzir da se ni na koji način sprečava narodna volja koja je najvažnija.

Lapsus za gospodara

Drušvene mreže usijao je lapsus portparolke Hitne pomoći Nade Macure koja je govoreći o saobraćajnom udesu u Ulici Gospodara Vučića, rekla da se sudar desio u ulici gospodara Aleksandra Vučića.

- Uhvate Macuru da maltretiraju za lapsus, a ta žena svako jutro ustaje u pet sati. Ti koji se smeju ustaju u 11 sati, pa se još smeju - rekao je Vučić, koga inače Nada Macura podržava na predsedničkim izborima.

2024 © - Vesti online