Sreda 08.03.2017.
01:00
Vestionline

Žreb "šamarao" šampiona: Đokoviću najteži put do trona ikada na Indijan Velsu

Tanjug
Težak put do odbrane trona

Za početak Đoković kao drugi nosilac slobodan je u 1. kolu, a u drugoj rundi ga očekuje duel sa boljim iz dvoboja Britanca Kajla Edmunda i Portugalca Gastaa Elijaša. Već u 3. kolu srpskog tenisera očekuje ozbiljna prepreka u vidu Huana Martina del Potra.

U osmini finala, ukoliko ne bude iznenađenja Đoković, bi igrao sa Nikom Kiriosom, koji ga je pre nekoliko dana savladao u Akapulku, ali će Australijanac pre toga morati da savlada Aleksandra Zvereva u 3. Kolu. Pobednik tog duela osmine finala u četvrtfinalu ide na boljeg iz dvoboja Nadala i Federera.

U istoj polovini žreba, samo u drugoj četvrtini, od nosilaca nalaze se još Nišikori i Puj (moguća osmina finala) i Čilić i Dimitrov, pa među njima bi trebalo tražiti drugog polufinalistu iz te polovine “kostura.

Endi Marej je imao daleko više sreće pošto ga u osmini finala čeka Butista Agut, potom bolji iz duela Conge i Gofana, a u polufinalu Vavrinka ili Tim.

Drugi srpski teniser u glavnom žrebu, Viktor Troicki, na startu turnira će igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

2024 © - Vesti online