Utorak 07.03.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti

Strah od sidra

M. Karović
Glumica: Iva Štrljić

- Bila sam maštovita i uvek sam smišljala neke koreografije za dečje rođendane. Moram priznati da sam bila mala debeljuca i zaista me je teško bilo zamisliti kao balerinu. Detinjstvo sam provela u "Pozorištu na Terazijama" gde je moja mama bila solista baleta. Tamo sam primala paketiće za Novu godinu i upoznala Deda Mraza. Bio je to Bata Paskaljević. Volela sam da recitujem i imitiram sve oko sebe, tako da je mojim roditeljima bilo jasno da ću krenuti umetničkim putem - priča Iva koja i danas pamti savete roditelja.

- Tata je insistirao da puno čitam i redovno je proveravao koju sam novu knjigu pročitala. A mama me je stalno za stolom opominjala da se ispravim dok sedim.
Proplivala je jako rano, a ta ljubav prema moru i plivanju ostala je do danas.

- Obožavam more, a kao dete plašila sam se samo jedne stvari - sidra. Mogli ste da me ostavite sasvim samu na sred uvale da plivam, ali što dalje od nekog sidra. Sećam se slikovnice koju sam volela "Dvadeset hiljada milja pod morem". Na jednoj od strana bilo je nacrtano veliko, zastrašujuće sidro na dnu mora što je mene plašilo. I danas nešto razmišljam o tim životnim, emotivnim usidrenjima i sve mi se čini da to moje sidro nije bilo nimalo bezazleno, niti bez smisla.



 

2024 © - Vesti online