Utorak 07.03.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti

"Pobednik" za hrvatski "Tanjir"

Dušan Milenković
Uručenje nagrade: Hana Jurišić i Branka Katić

Priznanje za najbolju žensku ulogu otišla u ruke Arijane Čuline za ulogu u ovom ostvarenju, dok je nagrada za najbolju mušku ulogu dobio Pjotr Skvorcsov za rolu u filmu "Mučenik", dok je reditelj ovog ostvarenja Kiril Serebrenikov nagrađen kao najbolji reditelj.

Glumica Mirjana Karanović proglašena je najboljom glumicom festivala, dok je najbolji glumac Lazar Ristovski.

- Uložili smo mnogo truda i videli pune bioskopske sale, zadovoljne gledaoce, brojne novinarske ekipe koje su izveštavale o svakom detalju festivala. Sve to govori da nije bio uzaludan ogroman trud koji smo uložili u proteklih godinu dana. Još kada nagrade odu u prave ruke i procenu žirija potvrdi publika, mogu da kažem da sam prezadovoljan. Sledeći Fest počinje 23. februara 2018. godine - rekao je umetnički direktor Jugoslav Pantelić.

Postfestum

Na ovogodišnjem Festu, koji je otvorila svetska filmska diva Monika Beluči, tokom deset festivalskih dana premijerno je prikazano 95 filmova, a kao gosti festivala u Beogradu boravilo je 40 filmskih stvaralaca iz inostranstva i regiona. Zbog velikog interesovanja za određene filmove, Fest je i ove godine upriličio program Postfestum, gde je publika mogla da vidi natraženije, ali i najznačajnije filmove sa festivala.




 

2024 © - Vesti online