Ovo je za nas dar s neba!

Foto: Privatna arhiva
Utočište u iznajmljenom domu: Vuka Barbu sa decom

Okrutna sudbina je ovu ženu i njenu decu za samo jednu noć ostavila bez krova nad glavom, a čim je pročitao tekst o tome, Živanović je odmah na njen kućni prag uputio prilog od 100 evra.

O prispeću ovog dara obavestila nas je i sama Vuka, poželevši da se od srca zahvali.

- Ovaj novac čuvaću kao oči u glavi za stanarinu. Hvala tom divnom gospodinu. Kao što sam već napomenula, nažalost, deca i ja smo bili primorani da potražimo smeštaj, jer smo za tren ostali bez našeg trošnog kućerka. Druga opcija je bila da budemo na ulici... Za stanarinu i komunalije, međutim, sada nam je potrebno svakog meseca oko 150 evra, što je za nas ogromna suma pošto živimo od socijalne pomoći i svaki dinar gledam da rastegnem deci za hranu i lekove. Zato nam je ovaj dar kao poklon sa neba, bar za idući mesec da ga nekako "pokrpimo", ali i dalje ostaje bojazan, šta dalje... - rekla je Vuka Barbu i dalje se prisećajući tog stravičnog događaja, kada su mogli da stradaju u naletu ledene kiše, vetra i snega.

Za nekoliko minuta srušio se njihov dom.

Baš kao što nikad neće zaboraviti ni dva dana provedena u mraku po ciči zimi sa blizancima Dijanom i Davorom (8), kao i malenim Savom (2), operisanim od tumora na mozgu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online