Utorak 07.03.2017.
07:46
Vestionline

Legenda srpske košarke tvrdi: Zvezda može na Fajnal-for

Tanjug
Ivković je posebno istakao Simonovića i Lazića

On je gostujući na televiziji Arena u emisiji “U obruču” izjavio da od crveno-belih očekuje ne samo plasman u plej-of, već i da doguraju do Fajnal-fora.

- Cela Evropa zna da je Crvena zvezda ovog momenta najprijatnije iznenađenje Evrolige. Imaju prostora da stignu i stići će sigurno do Top 8 i Fajnal fora - kazao je Ivković.

Pored Jovića, koji je glavni motor ekipe, iskusni stručnjak je posebno istakao još dvojicu igrača za koje smatra da imaju važnu ulogu u timu.

- Neviđeno prijatno me je iznenadio Simonović. Nemam nikakvog kontakta sa stručnim štabom Zvezde, ali verujem da on jako puno radi. Tokom završnice Kupa sam razgovarao sa Jovicom Antonićem. Rekao sam im da isprate malo tog igrača, jer Evropa je izgubila takve, koji daju sve od sebe za tim u fazi odbrane. Lazić je ključ Zvezdinog tima. Takvi igrači podižu trening na viši nivo, takvi u Evropi više ne postoje. Trenersko pravilo glasi - igraj sa igračima koji daju, a ne sa igračima koji obećavaju. Lazić stalno daje - objasnio je bivši selektor.

Crvena zvezda posle 24 kola ima učinak od 14 pobeda i 10 poraza i nalazi se na deobi petog mesta sa Panatinaikosom. U narednoj rundi, u petak, crveno-beli gostuju Realu u Madridu.

2024 © - Vesti online