Ponedeljak 06.03.2017.
08:13
Vestionline

Janković: Rekao sam Mogerinijevoj, ako se ovako nastavi...

Tanjug
Saša Janković

Zašto EU toleriše Vučićevu diktaturu?

Osim toga, on je naveo da će, ako se tako nastavi, vratiti tri nagrade koje je dobio kao "Najevropljanin godine".

- Čovek sam koji je dobio tri nagrade za Najevropljanina godine i mislim da sam jedini dobio takve tri nagrade, ali pre neki dan sam u razgovoru s visokom predstavnicom za spoljne poslove Evropske unije (EU) Federikom Mogerini rekao, da ću, ako se ovako nastavi, vratiti nagrade - rekao je Janković na predizbornom skupu u Kraljevu. 

On je na konvenciji u kraljevačkom poslovnom centru Melos, kazao da je to rekao u razgovoru sa Federikom Mogerini "ne zato što ne veruje u Evropu i evropske vrednosti, već suprotno". 

- Vratiću nagradu, ne zato što ne verujem u Evropu i evropske vrednosti, već suprotno. Da bih odbranio te vrednosti koje su i srpske, i kako bismo ih odbranili, moramo da prestanemo sa tom šaradom, sa ovom predstavom, a EU daje legitimaciju najneevropskijim stvarima u Srbiji Zakon mora da važi za svakog podjednako, a ne važi, i nemamo više na šta da se oslonimo. Danas smo izgubljeno društvo, izgubljena država - ocenio je Janković. 

Na predizbornoj konvenciji Saše Jankovića, u nedelju su Kraljevčanima govorili košarkaški trener Dušan Ivković, pisac Dragan Velikić, glumac Bane Trifunović, Dejan Aleksić, Dušan Teodorović, profesorka Vesna Rakić Vodinelić i muzičar Marčelo, 

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković rekao je u Kraljevu da "najmanje što možemo da uradimo jeste da izađemo na izbore". 

- Nikada nisam mislio da ću u 21. veku pričati nejelementarnije stvari: Zakon mora da se primenjuje i da važi za sve - naglasio je Janković na predizbornom skupu.

2024 © - Vesti online