Nedelja 05.03.2017.
18:49
Vestionline

Fantastična Ivana Španović nebeskim skokom donela Srbiji zlato na EP (VIDEO)

Tanjug/AP
Ivana je donela novu zlatnu medalju Srbiji

Najbolji skok Španovićeva je ostvarila u trećoj seriji kada je poslednji trag u pesku ostao na 7,24 metara (X, 7,16, 7,24, 7,17, X, 6,73) i već tada je bilo jasno da će odbraniti tron na koji je zasela pre dve godine u Pragu.

Već u prvoj seriji bilo je jasno da Ivana ima u nogama nebeski skok iako je prestupila za sedma centimatara bilo je jasno da ima rezultat daleko preko sedam metara.

To je zvanično uradila u drugoj seriji kada je doskočila na 7,16 čime je oborila svoj rekord i na otvorenom i u dvorani. Onda je usledio neverovatan momenat u trećoj seriji - skočila je Ivana svim aje bilo jasno da se radi o vanserijskom rezultatu, ali su sudije dugo merile i većale da bi na kraju objavila - 7,24 metara.

To je treći rezultat svih vremena u dvorani pošto od Španovićeve bolje skokove ikada imaju samo svetska rekorderka Hajke Dreksler (7,37) i Ruskinja Galina Čistjakova (7,30).

I u četvrtoj seriji imala je naša atletičarka odličan rezultat koji bi joj doneo zlatnu medalju (7,17), a u petoj i šestoj je pokušala dodatno da poboljša rezultat, ali je najpre prestupila, a onda je na kraju u poslednjem pokušaju koji je takođe bio preko sedam metara legla u pesak i smanjola ga na 6,73.

Srebrnu medalju osvojila je Britanka Lorin Judžen koja je oborila držćavni rekord (6,97), dok je Nemica Klaudija Salman Rat ličnim rekordom (6,94) došla do bronze.

2024 © - Vesti online