Nedelja 05.03.2017.
18:01
Z. Mirković - Vesti

Vojska otkrila sajber teroristu

pixabay.com
Austrija ima svoje probleme sa Turcima

Haker je identifikovan kao turski državljanin koji živi u SAD. Rečje o Arslanu A, koji sebe naziva "generalom Osmanom". On je bio pripadnik turske vojske. Za svoj napad na austrijske servere koristio je botnet od 600 inficiranih servera u 150 zemalja. Njegove mete bile su ustanove zemalja koje kritikuju Tursku, posebno njenog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Bečki dnevnik "Kurir" objavio je informaciju o identifikovanju ovog napadača na austrijske sajtove, što je izazvalo negodovanje kod Ministarstva unutrašnjih poslova.

Naime, Ministarstvo je kritikovalo to što je ova informacija, navodno, prerano dospela u javnost, zbog čega istraga nije mogla da bude završena. Usled toga "Kurir" je objavio da vojna obaveštajna služba nije dala nikakve informacije. Tome je dodata i vest da je Arslan očito, pre svega zbog sve većeg interesovanja američkih vlasti za njegovim delovanjem, odlučio da se preseli u Tursku, na šta ukazuje njegov novi profil na Fejsbuku na kojem se kao mesto boravka navodi Turska.
 

2024 © - Vesti online