Nedelja 05.03.2017.
13:59
J. L. Petković - Vesti

SNF: Glasaju Tačija, mrze Jeremića

Tanjug
Vuk Jeremić je početak kampanje formalno obeležio u Pećkoj patrijaršiji

Inače, Srpska lista je pojedinim medijima u petak dostavila nepotpisano saopštenje u kome je Jeremića nazvala zlonamernim turistom, koji se "najzad setio da KiM postoji i rešio da početak svoje kampanje formalno obeleži u Pećkoj patrijaršiji", dodajući da je "došao da obiđe srpske manastire na KiM kako bi okajao sve ono što su on i režim čiji je deo bio uradili našem narodu."

- Srpski nacionalni forum se gnuša ovakvog postupka, ograđuje u ime srpskog naroda sa KiM i poručuje Vuku Jeremiću da je uvek dobrodošao na Kosovo i Metoiju, kao i svi drugi predsednički kandidati, kao i svi Srbi. Kosovo je srpska kolevka i kolevka srpske duhovnosti, a duhovnost je ono što čoveka razlikuje od životinje. Ali to je nepoznato onima koji zaslepljeni partijskom disciplinom ne znaju šta je srpstvo i koji nemaju trunke duhovnosti - stoji u saopštenju. 

Srpski nacionalni forum poziva sve predsedničke kandidate da posete Kosovo i Metohiju i srpske svetinje. 

- Štaviše, SNF bi im bio i dobar domaćin koji bi ih na pravi način i istinito upoznao sa položajem Srba na KiM, kako bi kasnije, bio od njih neko izabran ili ne, zajednički radili na poboljšanju tog položaja. Još jednom, SNF se izvinjava gospodinu Jeremiću u ime onih koji ne znaju šta rade, a njih poziva da razmisle o svojim postupcima ako im partijska zaslepljenost i mržnja to dozvole - zaključuje se u tekstu. 

2024 © - Vesti online