Nedelja 05.03.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti

Pomozite i spasite još jedan život

Vesti

Da nije plemenitih čitalaca "Vesti" kao i dobrih sugrađana, koji su spremni da od sebe odvoje da bi bar nekima od njih pomogli, retko ko bi se usudio i da pomisli da za njega ima nade. Nažalost, među onima kojima je podrška humanih ljudi i te kako potrebna je i dečak Stojan Radeka (5) iz Stare Pazove, oboleo od akutne mijeloblastične leukemije (AML).

Jedini spas za ovog milog dečaka je transplantacija kostne srži, koju bi u narednom periodu obavio u Minhenu, a košta 300.000 evra. Sreća u nesreći je to što će njegov rođeni mlađi dvoipogodišnji brat Veljko Radeka biti donor kostne srži. Veljko je, inače, mnogo vezan za svog starijeg batu, zbog čega bi njegov gubitak bio ogroman udarac i za ovog mališana. Iako očajni i razoreni saznanjem da je njihov sin na granici života i smrti, roditelji ne žele da dignu ruke od svog deteta.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Naša borba počela je prošlog leta, kada je Stojanu otkriveno da boluje od ove podmukle bolesti. Kad smo došli s mora, žalio se da ga boli uvo. Suprug i ja smo ga odveli kod lekara i rekli su nam da ima upalu ušiju, pa je dobio antibiotike. Nakon dva dana moj sin se povukao u sebe i počelo je sve da mu smeta. Nije hteo da se igra, samo je ležao i žalio se na nove bolove u oku. Hitno smo ga odveli kod lekara misleći da se upala proširila. Uradili smo krvnu sliku, koja je pokazala loše rezultate. Uputili su nas na Institut za majku i dete u Beogradu, gde su odmah konstatovali da Stojan boluje od akutne mijeloblastične leukemije (AML) - započela je priču majka Bojana (26), dodavši:

- Zahvaljujući brzoj reakciji lekara, ali i dobre terapije, Stojan je doveden u stanje remisije i za sada je stabilno. Nadamo se da će tako i ostati, dok ne prikupimo dovoljno novca da Stojana odvedemo u Nemačku. Ipak, svesni smo da je to samo zatišje pred buru. Poslali smo svu neophodnu dokumentaciju i očekujemo odgovor klinike. Ne želimo da čekamo da se bolest vrati, jer bi to za njega moglo da ima i smrtni ishod, od čega svi strahujemo. Novac je najveća prepreka i zato se nadamo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi, nekako uspeti da izborimo tu bitku. Do sada smo, zahvaljujući dobrim sugrađanima, prikupili oko 128.000 evra, ali da bismo otišli na kliniku, na računu moramo imati sav novac i pomoć nam je i dalje neophodna.

Kontakt i računi

Bojana Radeka, majka obolelog dečaka, moli sve ljude dobre volje da finansijski pomognu njenom sinu da dobije nov život i da se operiše u Nemačkoj, sa njom možete stupiti u kontakt putem telefona na broj: +381 62 110 33 12. Objavljujemo i brojeve računa:
dinarski 340-32331085-79, devizni račun: IBAN RS 35340000003209675125, BOJANA RADEKA, BRANKA ĆOPIĆA 2,
STARA PAZOVA, SNjIFT CODE: GIBAATWG, ERSTE GROUP BANK, AG WIEN, AUSTRIA

2024 © - Vesti online