Subota 04.03.2017.
15:16
Vestionline, Srna

Dodik posle Moskve u Beogradu: Tužilaštvo je karikatura

Srna
Završio je posetu Rusiji i ponovio da će poštovati izvorni Dejtonski mirovni sporazum: Milorad Dodik

Dodik je rekao, javlja Srna, a prenose "Nezavisne novine" da se u Tužilaštvu BiH nalaze "neki slučajni ljudi" koji iz političkih razloga progone po BiH i pokušavaju da modeliraju političke odnose.

- To Tužilaštvo nije trebalo da postoji, to je jedna očigledna karikatura u kojoj se dešavaju razne stvari. Uopšte nemam ni želje da to komentarišem niti da pratim šta se tamo dešava - rekao je Dodik u Beogradu na pitanje kako komentariše otvaranje istraga protiv kadrova u Tužilaštvu BiH i navode medija da je reč o političkom obračunu za prevlast za uticaj na rad te institucije. 

Inače, Dodik je završio višednevnu posetu Rusiji radnim sastankom sa predstavnicima finansijskih institucija i fondova, sa kojima je razmatrio načine kako da Srpskoj budu odobreni ruski potencijali. 

Dodik se sastao sa zamenikom generalnog sekretara Јedinstvene Rusije i članom Komiteta Državne Dume za međunarodne odnose Sergejom Železnjakom. Na sastanku je iznesen jedinstven stav o potrebi ukidanja OHR u BiH i isključivo poštovati izvorni Dejtonski mirovni sporazum. 

- OHR treba da napusti BiH. Izvorni Dejton mora da se poštuje - jedinstven je stav iznesen nakon sastanka predsjednika Dodika sa generalnim sekretarom Јedinstvene Rusije i članom Komiteta Državne Dume za međunarodne odnose Sergejom Železnjakom. 

Јedinstvena Rusija, ima većinu od 70 odsto u parlamentu i u međupartijskom je odnosu sa SNSD-om. 

- Moram da naglasim visoko razumevanje partije Јedinstvena Rusija o situaciji u regionu, a prvenstveno u BiH. Vrlo jednostavno smo artikulisali zajednički stav o potrebi da se ukine OHR. Stav Ruske Federacije je da je potrebno sprovoditi Dejtonski mirovni sporazum, onako kako je on izvorno napisan i da treba izbegavati sve ono što bi moglo da izazove političku destabilizaciju u BiH - rekao je Dodik za "RTRS".

2024 © - Vesti online