Subota 04.03.2017.
12:44
Vestionline

"Osvojiće Federer i Nadal još Grend slemova"

Reuters
Prva sledeća prilika je Rolan Garos već u maju

Ipak, iskusni asovi su se domogli meča uza trofej koji je na kraju pripao Švajcarcu. Postoje mišljenja da je to bio izolovani inceident i da su njih dvojica samo iskoristili kikseve Britanca i Srbina, ali ima i onih koji se ne slažu sa tim.

Jedan od njih je bivši broj dva svetskog tenisa Aleks Koreča, koji tvrdi da će Federer i Nadal osvajati i dalje najveće trofeje.

- Federer i nadal su nešto specijalno i nema smisla da ih otpisujemo sve do dana kada odluče da se penzionišu. Morate uvek da očekujete da oni mogu to da urade, čak i kada naiđe period u kom ne osvajaju trofeje. Ponekad ne izvlačimo pouke iz istorije. Na primer 2002. godine ja sam pobedio Pita Samprasa na travi u Dejvis kup meču, ali samo koji mesec kasnije on je pobedio na US openu - objasnio je Koreča i nastavlja:

- Jasno je da njih dvojica ne mogu da igraju na istom nivou cele sezone i to je mormalno, ali mislim da mogu da osvoje još neki Grend slem u narednim godinama. Takođe mislim da ne bi trebalo po svaku cenu da jure pozicije na vrhu ATP liste - završio je Španac.

2024 © - Vesti online