Subota 04.03.2017.
12:10
Vestionline, Tanjug

S.Koreja preti: SAD će skupo platiti

Reuters
Hoće li SAD staviti Pjongjang na listu zemalja koje podržavaju terorizam?

- SAD će i te kako shvatiti koliko skupo moraju da plate svoje neosnovane optužbe protiv dostojanstvene Severne Koreje ako je stave na listu zemalja koje podržavaju terorizam - rekao je portparol severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova državnoj novinskoj agenciji KCNA.

Neimenovani portparol je naglasio da se Pjongjang protivi "svim oblicima terorizma" i optužio SAD da pokušavaju da ukaljaju ugled Severne Koreje, prenosi AFP.

Polubrat severnokorejskog lidera Kim Džong-Una, Kim Džong-Nam (45), ubijen je prošlog meseca na aerodromu u Maleziji jakim nervnim otrovom VX, nakon cega je pokrenuta međunarodna istraga.

Južna Koreja je za ubistvo optužila Pjongjang, tvrdeći da je Kim Džong-Un naredio da njegov polubrat bude ubijen jer bi mu mogao biti rival.

Južnokorejski i japanski mediji su, pozivajući se na diplomatske izbore, posle tog ubistva naveli da SAD razmatraju mogućnost da vrate Severnu Koreju na listu zemalja koje podržavaju terorizam, a na kojoj se nalaze Iran i Sirija, podseća francuska agencija.

2024 © - Vesti online