Subota 04.03.2017.
10:51
alo.rs, Vestionline

Strava u Velesu: Maju i njenu bebu Anu ubili pijani anesteziolozi

pixabay.com
Neverovatna smrt porodilje i njene bebe u Makedoniji (Foto: Arhiva)

Za smrt su optuženi anesteziolog Tomčo Vančev i ginekolozi Venci Čalkov i Dončo Moskov. Četvrti optuženi, anesteziolog Zoran Jovanovski, umro je pre početka suđenja, pišu makedonski mediji.

Jedan od svedoka, pedijatar Ice Dorjranlijev, potvrdio je ono što je istragom već utvrđeno - anesteziolozi su bili pijani dok su se borili za život Maje i njene bebe. To su potvrdili i patolozi Sudske medicine u Skoplju, u čijem nalazu stoji da je smrt Kadieve nastupila zbog nedostatka vazduha i gušenja.

Patolozi su utvrdili da dete nije mrtvorođenče, kako je napisano u otpusnoj listi, već je bilo živo oko desetak minuta, a umrlo je u majčinom stomaku zbog nedostatka vazduha i ugljen-dioksida u plućima bebe.

Muž pokojne Maje Kadieve, Mite Kadiev je rekao da je tokom trudnoće njegova supruga nije imala nikakvih problema ni komplikacija, a kada je došla u bolnicu ginekolog je rekao da će porođaj sa carskim rezom biti gotov za sat vremena.

Međutim, posle 45 minuta obavestili su ga da su morali da prekinu operaciju jer je anesteziolog bio u alkoholisanom stanju.

- Čuo sam ginekologa kako telefonom razgovara sa direktorom bolnice. Rekao mu je: "Dođite da vidite u kakvom vam je stanju personal". Pre nego što je nazvao direktora rekao mi je da ne može da završi operaciju dok je anesteziolog u takvom stanju. Dva puta je pokušao da joj stavi tubus, ali nije uspeo. Poznato je, a i policija je potvrdila, da su anesteziolozi stalno pripiti. Zato je i operacija kasnila sat vremena - ispričao je Kadiev.

- Oko ponoći su mi rekli da beba nije preživela. Bilo mi je teško, ali sam se molio da bar supruga ostane živa. Pola sata kasnije rekli su mi da je i ona preminula - kaže Kadiev i dodaje da mu je najteže bilo da ćerki (5) saopšti da mame više nema.

2024 © - Vesti online