Subota 04.03.2017.
10:27
Vestionline

Mogerinijeva ispala veći šmeker od radikala i Dveri

Tanjug
Evropski poslenik koji (kao i većina njih) nije dobar za Srbiju, Federika Mogerini i (u pozadini) seljoberi koji su još gori za našu državu

- Dešavanja u parlamentu nisu bila u skladu sa tradicijom srpskog naroda koji uvek svoje goste dočekuje sa gostoprimstvom, a dogovor sa Federikom Mogerini bio je da predsednik Narodne skupštine ne reaguje - izjavila je u subotu predsednica parlamenta Maja Gojković za Pink.

Ona je, u stvari, komentarisala skandiranje poslanika Srpske radikalne stranke i istup Dveri dok se visoka predstavnica Evropske unije obraćala poslanicima.

- Ja sam pre toga imala razgovor sa Federikom Mogerini i dogovorile smo se da ja ne reagujem. Ona je bila dugogodišnji poslanik parlamenta Italije i rekla mi je da je navikla na takva ponašanja, ometanja, da svako ima pravo da iskaže mišljenje, bez obzira što će to biti na ružan i neprimeren način - rekla je Gojkovićeva za Pink.

Prema njenim rečima, smatrala je da bi svojim mešanjem još više doprinela ometanju i prekidanju Mogerini, a "ovako je prošlo u najboljem mogućem redu".

- Najvažnije da je ona poslala poruke ohrabrenja i podrške Srbiji na putu ka EU - dodala je Gojkovićeva.

Gojković je ocenila da su dešavanja u parlamentu bila neprimerana, bez obzira da li se neko slaže ili ne sa tim što gost ima da kaže.

- Takvo ponašanje prema jednoj dami, 20 minuta vikanja, skandiranja, bilo je neprimereno i skaredno - rekla je Gojkovićeva i dodala da ne zna kome su se poslanici SRS i poslanici pokreta Dveri obraćali.

- Možda sami sebi, a pokazali su jednu ružnu sliku - kaže predsednica Narodne skupštine.

I šta reći na kraju - demokratski je biti seljober i praviti da cela Srbija izgleda jadno? Pa budite onda seljoberi, poslanici, doći će i neki novi izbori...

2024 © - Vesti online