Petak 03.03.2017.
20:03
Blic, Vestionline

Kriza u Makedoniji: Plan skovali Tači i Rama, Srbija i Grčka sledeće?

commons.wikimedia.org/MacedonianBoy
Ne smiruju se strasti u Makedoniji

Opet ideja o Prizrenskoj ligi

- Svi bismo bili naivni kada bismo poverovali da su Albanci ovo kukavičje jaje podmetnuli posle izbora. U pitanju je plan šire geostrateške politike koji je skovan u Tirani, a zapečaćen u Prištini. Njegovi tvorci su Edi Rama i Hašim Tači koji to i ne kriju - kaže on.

Klimovski dodaje da bi oni sada brže-bolje da iskoriste situaciju dok se nova američka administracija nije ustalila da proguraju svoje ambicije. On naglašava da je Makedonija uvek bila eksperimentalno područje ideje o Prizrenskoj ligi, a da bi kriza mogla da se prelije ne samo u Srbiju, već i šire.

- Ako mislite da se nešto menja u politici prema bratskom srpskom narodu, to je samo periferni deo velike strategije koja pokušava da se instalira. Ne znam da li su Grci svesni da je sledeće pitanje Epir, a Srbi jug zemlje, od Bujanovca... to je jedna povezana kompozicija - napominje Klimovski.

1912. nije ni postojala albanska država

Na pitanje da prokomentariše i rezoluciju koja bi Srbe optužila za genocid nad Albancima između dva svetska rata, Klimovski je jasan i kaže "da su to neviđene gluposti!" On navodi da se srpski narod s pravom ražestio. 

- Pa 1912. još nije ni postojala albanska država i sad mi treba da izglasamo neku rezoluciju u Skupštini da se vršio genocid nad njima. To su nebuloze i gluposti koje normalan um ne može da svari - zaključuje Klimovski.

2024 © - Vesti online