Petak 03.03.2017.
18:01
B. B. - Vesti

Narko kurir plakao u sudu

MUP Srbije
Zaplenjena droga na graničnom prelazu Bazel-Frajburgerštrase

Ovaj građevinski radnik je u svom pasatu krio 32 paketa najčistijeg heroina od kojih daljim miksovanjem može da se dobije i do 100 kilograma droge za uličnu prodaju, navelo je državno tužilaštvo.

Za svoje kurirske usluge Crnogorac je na kraju trebalo da dobije 7.000 evra.

Optuženi je na put krenuo 11. avgusta prošle godine do Nemačke, a odatle je vozio preko Pasaua, Nirnberga i Karlsruea u pravcu graničnog prelaza Bazel-Frajburgerštrase, gde su ga na kraju otkrili carinici.

Uplakani Crnogorac je u sudnici tvrdio da nije imao pojma da švercuje heroin. Ispričao je i da mu je nalogodavac rekao da je u pitanju marihuana, te da u Evropi za šverc marihuane ne sleduje velika kazna, čak i ako bi bio otkriven.

Međutim, Crnogorcu nije išla u prilog činjenica da je u periodu od 15 meseci 12 puta noćio u hotelu u Bazelu pod izgovorom da "kupuje alat".

- Nije mnogo verovatno da neko ko zarađuje 1.000 evra toliko često noći u Švajcarskoj da bi kupio alat - rekla je predsednica suda Dorit Šleminger.

Tužilac je smatrao da je 43-godišnji Crnogorac tačno znao šta prevozi!

- Nikada i nigde nećete naći da u internacionalno umreženoj i visokoprofesionalnoj trgovini heroinom takav vredan teret bude poveren neukom autsajderu - tvrdio je tužilac.

2024 © - Vesti online