Petak 03.03.2017.
12:12
Tanjug, Vestionline

Božović: Ako Vujović pogreši, krivica neće biti njegova!

N. Đurović
Veruje u pobedu: Miodrag Božović

- Teško je novo reći o derbiju, jedan od najvećih u Evropi, iako mnogi "pljuju" po njemu izaziva ogromno interesovanje širom kontinenta. Tesko je prognozirati takav meč, ali s obzirom da igramo na Marakani nadam se da ćemo pobediti - rekao je Božović na konferenciji za medije.

On je naglasio da mu smeta velika pompa koja se digla oko izbora sudije.

- To što se dešava neka razmisle oni koji su izdavali saopštenja. Očekivao sam da će biti Mažić sudija, on je najbolji u Srbiji i treba da sudi takav meč. Biće teško Vujoviću, sve oči uprte su u njega i verovatno oseća pritisak. Ako pogreši, a nadam se da neće, neće on biti krivac, već oni koji su ga delegirali.

Božović ističe da bi dobra igra i pobeda u večitom derbiju bila najbolji poklon navijačima za rođendan crveno-bele porodice.

- Postoji pozitivna trema, pred nama je najveća utakmica. Naš teren i bodovna razlika možda nam daju malu prednost - rekao je Božović, isključivši mogućnost da sutrašnji duel rešava pitanje titule.

- Imamo nezgodan raspored, kasnije gostujemo Vojvodini, Radu i Čukaričkom. Bodovi se dele, ima još jedan derbi i mislim da će biti neizvesna trka do kraja - navodi trener prvaka Srbije.

Prema njegovim rečima Partizan je opasan u napadačkoj liniji, posebno pohvalivši Uroša Đurđevića.

- Partizan ima izvanredan tim, Đurđević je u formi, tu je i Leonardo i njih dvojica mogu da naprave probleme, pored Jankovića i Stevanovića. Sasvim solidan napad imaju - zaključio je Božović.

Utakmica 24. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

2024 © - Vesti online