Petak 03.03.2017.
07:13
Vestionline

Akapulko: Đoković prošao isto kao Federer i Nadal u prvom duelu sa Kiriosom

Reuters
Đoković je češće bio u defanzivi nego što je uspevao da pritisne protivnika na drugoj strani

Jedinu brejk loptu u prvom setu imao je Đoković i to u šestom gemu, ali nije uspeo da je realizuje pošto je kao i uvek u teškim mometima Kirios pronašao odlične servise. Čak 24 asa odservirao je Australijanac u ovom duelu, što uopšte nije lako protiv igrača koji ima ritern kakav ima Đoković.

U taj brejk prvi do set lopti (6:4) došao je Novakov protivnik, ali je naš teniser uspeo da ih izbriše i čak sam dođe do dve šanse, ali oba puta na servis Kiriosa. S obzirom da nije uspeo u tome rival je svoju treću šansu materijalizovao - 11:9.

Potpuno ista slika viđena je u drugom setu sve do 12. gema. Oba tenisera su bez poteškoća osvajali svoje servis gemove, a onda kada je servirao drugi put za ostanak u meču potpuno pomračenje uma Novaka Đokovća. Kirios dolazi do tri vezane meč lopte 0:40, koristi već prvu šansu i dolazi do plasmana u polufinale u kom će igrati protiv Sema Kverija.

Što se tiče bodovanja četvrtfinalni poraz Novaku neće oduzeti nove bodove pošto je prošle sezone u Dubaiju takođe stigao do iste faze takmičenja, ali neće ni profitirati.

Igra koju je prikazao u Maksiku ne može previše da hrabri Đokovića uoči Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju na kojima brani dva trofeja, odnosno 2.000 bodova ukupno.

2024 © - Vesti online