Petak 03.03.2017.
01:30
telegraf.rs, Vestionline

Radite ovo 2 minuta dnevno i salo će nestati sa stomaka

pixabay.com
Sa malo truda, bez dijeta, možete doći do savršene linije

Dakle, prestanite da očajavate! Portal Bright Side pronašao je drevnu kinesku tehniku masaže koja može biti rešenje za vaš problem.

To je masaža koju treba da radite - dva puta dnevno po dva minuta. Deluje poput unutrašnjih vežbi koje ovaj prostor oslobađaju i otrova i sala.

Naravno, ova tehnika neće sama po sebi učiniti čudo ako se svakodnevno izležavate na kauču, jedete brzu hranu i pijete gazirane sokove. Ali može da učini čudo za one ljude koji redovno vežbaju, a još uvek ne mogu da se otarase stomačnih masti.

Oprez! Ovu tehniku nemojte raditi: odmah posle obilnog obroka, ako imate kamen u bešici, bubrezima ili žučnoj kesi, ako imate hipertenziju, ako ste trudni, ako imate bruh, ako imate čir na crevima ili čir na želucu, ako imate upalu materice, bešike, jajnika ili jajovoda.

Instrukcije

Preporučujemo da praktiktujete ovu tehniku dva puta na dan: pre doručka i pre spavanja.

1. Lezite na leđa na čvrstoj ravnoj podlozi.

2. Trljajte dlanove energično jedan o drugi dok ne osetite toplinu.

3. Postavite jedan od dlanova ravno na pupak.

4. Počinite polako da trljate stomak oko pupka blagim pritiskom i u malim krugovima u smeru kazaljke na satu, pa postepeno pravite sve veće krugove. Svaki krug bi trebalo da traje sekundu-dve.

5. Fokusirajte se na toplotu koja počinje da se stvara u predelu vašeg abdomena.

6. Pravite krugove dva minuta – oko 40-50 krugova. Važno je da vam stomak sve vreme dok rade vežbu bude topao.

Topljenje masti nije jedino što ćete dobiti ovom tehnikom. Ona takođe poboljšava varenje, ubrzava metabolizam i pojačava cirkulaciju krvi u predelu stomaka dok stimuliše organe unutar njega. A najbolja stvar je to što ne morate čak ni da ustane iz kreveta!

2024 © - Vesti online