Ponedeljak 28.06.2010.
10:00
Vestionline

"Ako Duda želi da ode, ne zameram mu"

Ivković je dobio ponudu bogatih vlasnika Olimpijakosa i sva je prilika da će je prihvatiti. Ivković je rekao da postoji moralna obaveza kod njega i da će voditi reprezentaciju na SP, ali će posle toga verovatno doći do razlaza sa stručnjakom koji je sa novom generacijom Srbije na EP u Poljskoj osvojio srebrnu medalju.

Narednih dana u Kući košarke doći će do sastanka između Kapičića, članova UO KSS i Ivkovića.

"Nemam šta da zamerim Ivkoviću", rekao je Kapičivh o eventualnoj odluci selektora, da se, posle SP u Turskoj, posveti samo radu u Olimpijakosu.

"Mislili smo da će srebro na EP u Poljskoj obezbediti miran život našoj košarci, da nećemo morati više da kucamo na mnoga vrata, jer su nam u slavlju dovikivali da su već otvorena. Kako se srebrna prašina slegala, ona su se zatvarala. Nije nam bilo teško da kucamo, ali iza mnogih, čast izuzecima, nije bilo odgovora", rekao je za "Večernje" Kapičić.

"Slažem se da je teška situacija. I mi smo deo društva, osećamo teškoće, zbog čega smo budžet sveli na minimum - dva miliona evra. Ali, ispod ne možemo. Možda ta suma nekome zvuči kao ogromna, ali primera radi, hrvatski Savez ima obezbeđen budžet od 2,6 miliona, turski 20, francuski 25 miliona, a osvojili su samo po jednu seniorsku medalju u poslednjih par decenija. Eventualan odlazak Ivkovića u Olimpijakos mogao bi da ima dalekosežnije posledice po našu košarku, nego što izgleda na prvi pogled. Plasman na SP, osim osvajanja zlata, neće biti toliko važan kao ulog na sledećem Evropskom prvenstvu".

Iz Litvanije će samo finalisti putovati direktno za London, a četiri u dodatne kvalifikacije.

"S te strane, nama je Litvanija daleko važnija nego Turska. Ne smem ni da zamislim da ako sada, kada smo osvojili srebro, nema razumevanja, šta će biti posle Svetskog prvenstva, gde će biti daleko veća konkurencija. A, tek tada nas očekuje velika bitka za London, koji će kao i svake Olimpijske igre biti za ove momke ogromna prilika da afirmišu našu zemlju. Videli ste svi koliko se o Srbiji pričalo posle Poljske. Ako ne uspemo da im obezbedimo tu mogućnost, mislim da će to biti moj, lični, ali i poraz društva koje je propustilo veliku šansu", zaključio je Kapičić. 

2024 © - Vesti online