Četvrtak 02.03.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Želimo vam dobro zdravlje i svaku sreću

Lj. Mudrinić
Dobro i stabilno: Mihajlo Kukić

 Prateći njegovu, i borbu njegovih roditelja, majke Sonije i oca Milenka, koji ni trena ne posustaju da njihov jedinac odnese pobedu nad bolešću, svojim humanim prilozima značajno su učestvovali u toj bici, snažili njihovu hrabrost i olakšavali put ka Mihajlovom zdravlju.

Hvala i od Majstorovića

Deo priloga Rajke Tarlać iz Sidneja od 100 dolara stigao je i u ruke starine Ranka Majstorovića, koji već uveliko gazi osmu deceniju života. Zasluga za to je pripala upravo porodici Kukić koji su uzeli na sebe obavezu i Ranku odneli dar na kućni prag jer je zbog posledica ranijih operacija, njegovo zdravstveno stanje je i dalje nestabilno.
- Prenesite Rajki i njenim prijateljima naše dobre želje i najiskreniju zahvalnost, a posebno divljenje što nas ne zaboravlja i često obraduje - poručio je Ranko.

Među tim ljudima dobrog srca je i plemenita Rajka Tarlać iz Sidneja, kao i njeni prijatelji, koji su darovali Mihajlu 100 australijskih dolara. Posle duže vremena i čekanja da Mihajlo dođe na kontrolni pregled u srpsku prestonicu, reporteri "Vesti" su uručili novčani dar dečakovom ocu Milenku.

Stigao je u naše Dopisništvo dok je njegov sin obavljao redovni kontrolni očni pregled u Institutu za majku i dete jer, gotovo od rođenja pa do danas, Mihajlo vodi bitku za svoje zdravlje.

Još kao beba je imao dve transplantacije - kostne srži i jetre, a za treći zahvat, presađivanje rožnjače, naši plemeniti čitaoci iz dijaspore prikupili su prilog, ipak, još se čeka na znak lekara iz Milana.

- Naša zahvalnost je prevelika i neizreciva za pomoć koju nam čitaoci "Vesti" širom sveta pružaju sve ove godine i reč "hvala" je malo u odnosu na ono što nam ova podrška znači. Dragoj Rajki i njenim prijateljima, koji nas godinama ne zaboravljaju želimo svaku sreću, dug život i dobro zdravlje jer je ono najpreče - poručio je otac Milenko.

Nedugo potom, javila nam se i majka Sonija, poželevši da podeli sa nama novosti:

- Mihajlova kontrola je prošla u najboljem redu, ali još nismo dobili zeleno svetlo niti su nam zakazali očni pregled za Mihajla u Milanu gde bi trebalo da se obavi transplantacija rožnjače. To nas pomalo frustrira, ali nam nema druge do da sačekamo jer lekari najbolje znaju, tako da je sve nepoznanica do naredne kontrole koja neće biti pre aprila ili maja.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

2019 © - Vesti online