Ponedeljak 28.06.2010.
03:17
Dnevni list

Guslari preči od bolesne dece

Iz nadležnog Ministarstva saznalo se da su udruženja i organizacije dobili znatno manje novca nego što su tražili, zbog, kako je objašnjeno novinarima "Dnevnog lista", "loše koncepcije projekata koje su predlagali".

Tako su najmanje novca dobila upravo ona udruženja (hronični bolesnici, žrtve rata...) kojima je on najviše potreban. Komisiji su "loše prezentacije" bile, između ostalog, i projekti "Psihosocijalna podrška deci s posebnim potrebama", za šta je apliciralo Udruženja roditelja đece i omladine s posebnim potrebama iz Trebinja, koje je dobilo svega 3.000 KM. Toliko je dobio i Crveni krst Sokolac za pomoć siromašnima i socijalno ugroženima ove opštine.

Ali zato je Komisiji od izuzetne važnosti bio 17. festival guslara Republike Srpske, za šta je njihovom savezu odobreno čak 10.000 KM, primećuje "Dnevni list".

Mizernu cifru od 3.000 KM dobilo je i sarajevsko udruženje obolelih od vrlo teške Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa u BiH, za projekt terapijskog rehabilitacionog i edukativnog centra "Bolest nije kraj" itd.

2024 © - Vesti online