Četvrtak 02.03.2017.
07:10 >> 09:01h
Vestionline

Đokovićeva slatka osveta Delpu za Rio: Srbin dobio triler u Akapulku

Reuters
Izgubio prvi set u Akapulku: Novak Đoković

Bila je ovo 12 pobeda našeg asa u 16. odmeravanju snaga sa sjajnim Delpom, koji je namučio Novaka. Nije Srbin opet blistao, ali je uspeo da povrati mentalnu snagu, da se vrati poput Feniksa u trećem setu, kada je Argentinac napravio brejk i poveo 4:3. Činilo se tada da će "gaučos", kome je ovo prvi turnir u sezoni, opet da bude koban po Novaka.

Ali, u tim trenucima kada je bilo najteže, Đoković je odigrao najbolje, uspeo je da odmah vrati brejk, dobije naredni gem na svoj servis bez izgubljenog poena, a onda iskoristi taj trenutak i zada završni udarac Del Potru. U poslednjem gemu, Novakovo glavno oružje - ritern je savršeno funkcionisalo. Prvu meč loptu je naš as propustio, ali nije drugu, za trijumf i a nastavak bitisanja u Akapulku.

Zanimljivo, Novak će u četvrtfinalu po prvi put da igra sa ludim Australijancem, Nikom Kiriosom, koji je pobedio Janga posle dva seta.

PROČITAJTE TOK TREĆEG SETA!

10. gem - Novak je propustio prvu meč loptu, ali ne i drugu. Posle dva sata i 40 minuta Đoković pobeđuje Delpa. U četvrtfinalu Srbin ide na Nika Kiriosa.
9. gem - Đoković u naletu, oduvao je "gaučosa" u ovk gemu, bez izgubljenog poena stiže do prednosti 5:4. Pritisak je sada na Del Potru.
8. gem - Vraća se Novak, uspeva da odmah vrati brejk. Triler u Akapulku - 4:4.
7. gem - Kad je najpotrebnije, Novak katastrofalan, greši, Argentinac sjajan, publika u transu. Delpo vodi 4:3. Spasio je Novak dve brejk lopte, ali nije treću.
6. gem - Argentinac se ne predaje, gem bez izgubljenog poena, drama se nastavlja - 3:3.
5. gem - Pripretio je Delpo u ovom gemu, stigao do 40:40, ali je dobrim servisima Srbin uspeo da povede - 3:2.
4. gem - Vraća se Delpo, kao da je preprodio fizićku krizu, lako dobija gem - 2:2.
3. gem - Novak bez izgubljenig poena dobija novi gem. Primetno je da se Del Potro slabije kreće, da li to može da iskoristi naš as i da prelomi meč na startu trećeg - 2:1.
2. gem - Argentinac uspeva da izjednači u trećem setu  - 1:1.
1. gem - Posle skoro dva sata, na početku smo. Nerešeno u setovima, Novak servira na startu trećeg i uspeva da dobije gem i povede u odlučujućeg trećem setu  - 1:0.
TREĆI SET

U međusobnom skoru, Novak trenutno vodi 11:4, ali je Argentinac dobio poslednji meč, na OI u Riju, kada je bilo 7:6, 7:6.

2024 © - Vesti online