Utorak 28.02.2017.
22:31
Vestionline, Srna

Dodik tvrdi da je sve i jedan Srbin praćen

Tanjug
Obaveštajna služba pod uticajem Izetbegovića: Milorad Dodik

- To otvaranje koverte verovatno će za neke biti prilika, a za neke šala. Ali, mi koji živimo tamo savršeno dobro znamo da je ratna obaveštajna struktura Alije Izetbegovića, koja se zvala AID, danas pod kontrolom njegovog šefa obezbjeđenja sa nadimkom Osmica. I šta očekujete od toga - zapitao je Dodik.

Dodik je istakao da je "sve i jedan Srbin praćen", te dodao da su Bošnjaci stavili tužilaštvo i sudove pod svoju kontrolu i danas samo progone Srbe i tuže ih za navodne postupke.

On je ponovio da se može očekivati da će 10. marta biti podignuta optužnica protiv funkcionera Republike Srpske zbog navodne podrške referendumu, koji je održan povodom Dana Republike.

- Zamislite? Ali, nije slučajno što je Mladen Ivanić skrenuo pažnju na otvaranje te koverte, jer je obaveštajna struktura isključivo pod uticajem Bakira Izetbegovića i s pravom je dao ocene koje je dao u vezi sa tim. To samo govori da Srbi tamo nisu sigurni - kaže Dodik.

Prema njegovim rečima, svi oni Srbi koji ne sprovode i ne rade ono što očekuje Bakir Izetbegović i politička struktura Bošnjaka, nisu dobrodošli i predmet su progona.

Nažalost, istakao je Dodik, ima i onih koji su danas otišli na sednicu Saveta ministara BiH, ne želeći da sa ostalima iz Republike Srpske, koji su legitimni predstavnici Republike Srpske, dogovore način na koji će raditi.

On je naveo da je SDS izgubio patriotski i nacionalnu odgovornost i pretvorio se u grupaciju, koja ispunjava želje jednog broja ljudi i pojedinaca i grupa.

- Ja pozivam sve one patriote iz SDS-a, koji su pokazali i dokazali svoj patriotizam da odbace politiku grupe oko Mladena Bosića, Mirka Šarovića i sadašnjeg navodnog predsednika SDS Vukote Govedarice, kojem je stavljeno da upravlja nekom neperspektivnom imovinom - poručio je Dodik.

On je ocenio da su muslimani postali nervozni - verovali su da će im međunarodna zajednica napraviti BiH, a sada kada vide da se geopolitička sturktura menja, oni zato prave ovakve pogrešne korake kao što je revizija

2024 © - Vesti online