Nedelja 27.06.2010.
17:17
Vestionline

Rajevac: Ceo svet navija za Ganu

Gana je pobedom nad selekcijom Sjedinjenih Američkih Država posle produžetaka rezultatom 2:1 postala tek treća afrička selekcija koja je uspela da se plasira u četvrtfinale Mundijala.

Kamerun je u četvrtfinalu SP 1990. godine u Italiji eliminisan od Engleske posle produžetaka (2:3), dok je Senegal 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, takođe, posle produžetaka poražen od Turske (0:1).

Gana će u četvrtfinalu turnira u Južnoj Africi igrati protiv selekcije Urugvaja.

"Ceo svet gleda utakmice na SP, a Gana je među osam najboljih svetskih ekipa. Dobar fudbal se ceni na svakom kontinentu. Gana uživa podršku celog sveta, pošto je jedina afrička reprezentacija koja je ostala u borbi za titulu", rekao je Rajevac.

Srpski stručnjak je ponovio da je Gana zasluženo pobedila Amerikance.

"Čestitam mojim igračima, jer su imali dovoljno snage za pobedu. Snaga nam je bila potrebna u produžecima, a moji igrači su je pronašli. Naučili smo na Kupu nacija kako treba igrati važne takmičarske utakmice. Tamo smo poraženi u finalu. Nadam se na SP možemo i dalje od četvrtfinala", zaključio je Rajevac.

Utakmica između Gane i Urugvaja biće odigrana 2. jula u Johanesburgu.

Predsednik Gane podržao fudbalere

Predsednik Gane Džon Ata Mils posetio je fudbalsku reprezentaciju svoje zemlje uoči sinoćnjeg meča osmine finala SP protiv selekcije SAD.

"Predsednik je uoči utakmice razgovarao s igračima. Ohrabrio ih je i zajedno se s njima molio za pobedu", rekao je potpredsednik FS Gane Fred Papoe i dodao:

"Poseta predsednika je uticala na igrače. Uvek se zajedno molimo, pre utakmice, u autobusu, u hotelu, kao i na terenu, pre i posle prvog i drugog poluvremena. Bez obzira na rezultat. Kada vidite predsednika države kako sedi u svečanoj loži pored predsednika FIFA-e Sepa Blatera, znate da se radi o moralnoj podršci. Predsednik se spustio u svlačionicu i održao posebnu molitvu. To nam je puno značilo. Možda je baš to stvorilo razliku i donelo nam pobedu", dodao je Papoe.

2024 © - Vesti online