Nedelja 27.06.2010.
18:37
Vestionline

Kapelo: Sudija rešio meč!

"Ne mogu da verujem da u današnje vreme, kada imamo sve moguće tehnologije, ne bude priznat čist gol. Mislim da je upravo taj detalj odredio dalji tok utakmice. Igrali smo dobro do 2:1, da je bilo 2:2 uveren sam da bi meč krenuo u našu korist. U drugom poluvremenu napravili smo mnogo grešaka, a Nemačka je to surovo kažnjavala iz kontranapada", objasnio je Fabio Kapelo posle meča (1:4), i dodao:

"Moram da priznam da su Nemci odigrali odličan meč, imali su dobre akcije, bili su izvrsno postavljeni na terenu. Ipak, iako smo imali dosta grešaka, sudija Larionda je napravio najveću", završio je selektor Engleza.

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev izrazio je zadovoljstvo i ponos na svoj tim nakon sjajne igre i pobede nad Engleskom.

"Igračima svaka čast! Odigrali su fenomenalan meč. I pored primljenog gola ostali smo mirni. Na poluvremenu sam im rekao da se primire, jer će Englezi morati da se otvore. To se upravo i desilo i mi smo iz kontranapada koristili šanse. Ovo je veliki dan za nemački fudbal. Međutim, moramo da ostanemo mirni i čvrsto na zemlji. Ništa još nismo uradili, čeka nas još posla", rekao je Lev posle utakmice.

Junak Nemačke, dvostruki strelac Tomas Miler, istakao je veliko jedinstvo ekipe tokom utakmice.

"Svi smo disali i ponašali se kao jedan. Kada je takav odnos među igračima na terenu, rezultat jednostavno ne može da izostane. Presrećan sam jer je ovo verovatno najveća pobeda u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nadam se da ovde nećemo stati, jer je ovaj tim pokazao da mnogo vredi", rekao je Miler.

2024 © - Vesti online