Utorak 28.02.2017.
15:42
Vestionline

Katolički biskup: Gospa iz Međugorja je prevara!

commons.wikimedia.org
Crkva svetog Jakova u Međugorju

Sve su to manipulacije...

"Imajući u vidu sve što je ovaj Biskupski ordinarijat do sada istraživao i proučavao, uključujući poruku prvih sedam dana navodnih ukazanja, može se mirno tvrditi: Gospa se u Međugorju nije ukazala!", stoji u saopštenju mesnog biskupa Ratka Perića.

Pri tome je podsetio kako je u više navrata Crkva istraživala ovaj fenomen od početaka 80-ih godina pa sve do komisije, koju je uspostavio papa Benedikt XVI. 2010. godine, kao i stajališta Kongregacije za nauk vere 2016. godine.

"Stajalište ovog Ordinarijata kroz sve ovo vreme bilo je jasno i odlučno: nije reč o verodostojnim ukazanjima Blažene Device Marije", naveo je biskup Perić. 

On navodi i "dvosmislene pojave" s navodnim ukazanjima tvrdeći da se "ukazana žena" u Međugorju ponaša sasvim drugačije od istinske Gospe, Majke Božje, u ukazanjima koja je Crkva do sada priznala autentičnima.

"Redovno ne govori prva; čudno se smeje; nakon određenih pitanja nestaje, zatim se ponovo vraća. Nije sigurna koliko će se vremena ukazivati; dopušta nekim prisutnima da joj gaze po velu koji se vuče po zemlji, dopušta da joj se dodiruju odeća i telo. Takva stvarno nije evanđeoska Gospa!", tvrdi biskup Ratko Perić.

2024 © - Vesti online