Ponedeljak 27.02.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva

Igrom sudbine opet u nevolji

Privatna arhiva
Našli utočište, ali dokle: Vuka Barbu sa decom

Ledena kiša, vetar i sneg, skoro samo u toku jedne noći ostavili su bez krova nad glavom ovu ženu i njene blizance Dijanu i Davora (8), kao i malenog Savu (2), operisanog od tumora na mozgu. O strahotama kroz koje su prošli, Vuka je naše novinare usplahireno obavestila.

- Odjednom sam usred noći čula da nešto puca i ugledala oblak prašine. Počela sam da vrištim, probudila decu i odmah istrčala napolje. Gledala sam bespomoćno kako nam se i ta jedna soba trošnog kućerka ruši i ostajemo bez svega... Bilo je strašno. Tu noć smo prespavali u parku. Na našu sudbinu sažalili su se dobri ljudi koji su nas nekoliko dana primili kod sebe da se ne smrznemo, a potom i pomogli da nađemo neki smeštaj. Pronašli smo jednu kućicu i iznajmili je, ali pitanje je kako ćemo sledećeg meseca izdvojiti ponovo oko 150 evra za stanarinu i račune. Činjenica je da to neću moći dugo da plaćam, budući da živimo od socijalne pomoći i da svaki dinar gledam da rastegnem deci za hranu i lekove. Zato molim ljude dobrog srca da nam nekako pomognu. U ovoj kućici nam je divno, toplo i komotno. Deca su prezadovoljna i bojim se da se ne nađemo ponovo na ulici, ta dva dana u parku na minusu, ostaće nam dugo u sećanju... - rekla je Vuka Barbu, a svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji mogu i žele da pomognu ovoj ženi koja se ponovo našla u teškoj situaciji mogu stupiti u kontakt sa njom putem telefona na broj: +381 60 300 64 02 i dogovoriti se o načinu slanja pomoći. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

2024 © - Vesti online