Ponedeljak 27.02.2017.
12:50
Vestionline

Zvezdan Cvetković pronađen mrtav u garaži

pixabay.com
 

Kako su javili hrvatski mediji, nekadašnji as Dinama, Zvezdan Cvjetković preminuo je u 57. godini u porodičnoj kući u Zagrebu. Njegovo beživotno telo nađeno je u garaži i po svemu sudeći umro je prirodnom smrću.

Zvezdan Cvetković je rođeni brat poznatijeg Bore i profesionalni put im je bio, makar u početku sličan. Obojica su prve fudbalske korake napravili u Karlovcu da bi ih kao mlade talente preuzeo Dinamo. Zvezdan i Boro, jedan u odbrani, a drugi u samom špoicu napada. inače Srbi iz Hrvatske, su bili deo možda i najpoznatije generacije Modrih koja je predvođena Ćirom Blaževićem 1982. osvojila titulu nakon 26 godine čekanja. To je ujedno bio i poslednji trofej zagrebačkog kluba u šampionatu Jugoslavije.

Za razliku od Bore, koji je 1986. prešao u redove Crvene zvezde Zvezdan je čekao još jednu sezonu da bi potom otišao u redove nemačkog Valdhof Majhama. Tu je i završio karijeru pošto je u maju 1990. u meču sa Leverkuzenom doživeo tešku povredu glave. Nikada nije odigrao niti jedan minut za A reprezentaciju, ali je bio pozivan za B tim, juniorski i olimpijski sastav.

Za razliku od brata mu Bore, Zvezdan je i pored toga što je bio Srbin ostao da živi u Hrvatskoj. Uvek je ostao veran Dinamu, pa je tako pre 11 godina na kratko preuzeo klupu u Maksimiru. Pre nekoliko godina došao je u Srbiju gde je bio šef struke u Sopotu, tadašnjoj podružnici Crvene zvezde, a 2011. je vodio banjalučki Borac.

2024 © - Vesti online