Ponedeljak 27.02.2017.
08:52
Vestionline

Crna Gora će tražiti pritvor za "ruskog špijuna"

wikipedia.org/Anicic
Moskva neće predati svog rađanina Crnoj Gori

Podgorica navodno namerava i da ga optuži u okviru istrage o pokušaju državnog udara, prenosi "Sputnjik".

"Tajms" naziva Rusa "špijunom“ i piše da "Crna Gora namerava da ga tuži“ za pripremu zavere sa ciljem svrgavanja prozapadne vlade i zaustavljanja "male balkanske zemlje da se pridruži NATO-u“.

List smatra da je malo verovatno da će Moskva predati Šišmakova.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da su navodi o učešću Rusije u događajima u Crnoj Gori neosnovani.


Na dan glasanja, 16. oktobra prošle godine, Crna Gora je objavila o da je došlo do pritvaranja 20 građana Srbije pod sumnjom da su pripremali teroristički napad i puč. Prema podacima tužilaca, ta grupa je planirala da prilikom proglašenja izbornih rezultata zauzme Skupštinu i "proglasi pobedu jedne od političkih stranaka“ i "neutrališe premijera Crne Gore".

U decembru su crnogorske vlasti objavile međunarodnu poternicu Interpola za državljanima Rusije Eduardom Širokovim i Vladimirom Popovim, kao i državljanima Srbije Predragom Bogićevićem, Milošem Jovanovićem i Nemanjom Ristićem pod sumnjom da su pripremali državni udar. Specijalno tužilaštvo Crne Gore saopštilo je da je Širokov osumnjičen i za planiranje atentata na bivšeg premijera Mila Đukanovića.

2024 © - Vesti online